Reteta: Pui cu rosii și mozzarela cu cartofi la cuptor
Nu
am foarte multe de zis despre reteta, sincer. Este foarte buna,
foarte simplu de făcut și buna de împărțit cu familia.
Ingrediente:
500
g piept de pui
2
rosii
2-3
bucăți de mozzarela (aproximativ 200g per bucata)
condimente
5-6
cartofi mari
Mod
de preparare:
Se
spala și taie cubulete cartofii. Se pun la fiert pentru câteva
minute, pana se inmoaie puțin.
Se
spala puiul, se taie felii, se bate și se condimenteaza cu : sare,
piper, boia, scortisoara, curcuma, praf de usturoi (ca în imaginile
de mai jos)
Sare |
Piper |
Boia |
Scortisoara |
Praf de usturoi |
Curcuma |
Se
pun cartofii într-un vas și se pun 3-4 linhurite din amestecul
folosit pentru pui și 3 linguri de ulei, apoi se maesteca. Se pun pe
o hârtie de copt și se dau la cuptor (în momentul în care punem
și puiul).
Se
prajeste puțin puiul pana capata o culoare albă, apoi se pune în
tava.
Se
taie feliute subtiri rosiile și mozzarela. Se pune o feliuta de
roșie, una de mozzarela și tot așa pana se acoperă bucata de
piept de bui. Se pune sare, piper, busuioc, oregano și ne unge cu
puțin ulei de măsline. Se da la cuptor, la 180 de grade aproximativ
20 de minute.
Se
servește cald.
Cam
atât și cu aceasta reteta, sper ca v-a plăcut, mulțumesc ca ați
citit și noi ne revedem cât de curând cu un nou articol!
Comentarii
Trimiteți un comentariu