Rețetă: Cheesecake cu fructe de pădure

 


 

 Bună dragii mei și bine v-am regăsit la o nouă rețetă. Azi m-am decis să vă arăt cum fac cheesecake cu fructe de pădure. E o rețetă așa de simplă și a devenit una dintre preferatele mele. Deci, să trecem la treabă.

 

Ingrediente:

 

450 g de biscuiți

1 pachet de unt (200g)

300 g zahăr (100 g pentru sosul de fructe, 150 g pentru crema de brânză, 50 g pentru blat)

500 ml frișcă lichidă

450 g brânză de vaci

3 pliculețe de gelatină (30g)

600-750 g fructe de pădure (înghețate sau proaspete)

4 pliculețe de zahăr vanilat

Esență de vanilie și lămâie




 

 De la început vreau să vă spun că puteți schimba cantitățile în funcție de preferință. Eu prefer ca blatul să fie mai gros, dar dacă acest lucru nu este pe placul vostru, puteți reduce cantitatea de biscuiți (300 g ar trebui să ajungă pentru blat și două treimi din unt (aprox 130 g)). Când vine vorba de cremă, cu cât puneți mai multă frișcă, cu atât este mai cremoasă și mai multă. Prima dată când am făcut am pus doar 250 ml frișcă, apoi am încercat cu 350 ml, iar acum 500 ml. La primele 2 încercări am folosit un singur plic de gelatină, iar de această dată, unul și jumătate. Cănd vine vorba de sosul de fructe, cu 750g, iese un strat mai gros, dar dacă vreți unul subțire folosiți jumătate din cantitatea de fructe. De asemenea, dacă nu vreți să faceți un sos de fructe, puteți să puneți fructele întregi și să faceți un jeleu cu sirop sau suc de fructe și gelatină, pe care să îl puneți peste fructe. Și o ultimă variantă, dacă nu vă place cu fructe, puteți lua 2 ciocolate (negre, cu lapte sau una și una), să le topiți la baie de aburi (sau dacă nu vreți să încălziți apă pe aragaz, puteți să încălziți un bol cu apă în cuptorul cu microunde pentru 4 minute (sau până iese abur), apoi să îl scoateți și deasupra acelui bol, să puneți un bol cu cicolata ruptă în bucățele și să o topiți așa), apoi să bateți 200-250 ml de frișcă. Când e spumă, adăugați treptat ciocolata răcită (amestecând cu mixerul). Eu am pus și jumătate de pliculeț de gelatină (aprox 5g) pregătit conform informațiilor de pe plic. La final, aș vrea să vă dau 3 modalități de prezentare. Puteți folosi o tavă (rotundă, dreptunghiulară sau pătrată), de preferat cu inel detașabil, la fel cum am făcut eu. Altă variantă ar fi să folosiți o tavă de brioșe și coșulețe de hărtie pentru brioșe. Puneți coșulețele în tavă și așa ajungeți cu mini-cheesecakes. Ultima idee ar fi să le servim într-un borcan. Acestea merg dacă vreți să le transportați la un picnic sau dacă vreți un mod de prezentare diferit.

 

Mod de preparare:

 

 Eu am început prin a pune fructele de pădure (nu trebuie să așteptați până când fructele sunt dezghețate) într-o cratiță cu 100g de zahăr în care am amestecat 2 plciulețe de zahăr vanilat (puteți pune mai mult sau mai puțin zahăr, în funcție de preferință, iar zahărul vanilat (16g) este opțional) și le-am amestecat.








 Le-am lăsat la foc mediu, amestecând din când în când, până când au început să fiarbă, apoi am făcut focul mic. Eu le-am lăsat pe foc aproximativ 25 de minute și am ajuns cu un sos de fructe unde majoritatea fructelor erau zdrobite. Dacă vreți mai multe fructe întregi, vă puteți opri după 15-18 minute, iar dacă îl vreți și mai fin, lăsați-l 30  de minute. Sosul va trebuit lăsat la răcit. Pentru a se răci mai repede, după 20 de minute de la stingerea focului, mutați sosul într-un bol. Dacă nu vreți să aveți fructe și vreți să rămâneți cu un sos fără semințe, puteți să îl dați prin sită. Vreau să menționez că nu este necesar să începeți cu sosul de fructe și că puteți să îl faceți doar după ce ați făcut primele două straturi, dar va trebuit lăsat mai mult la răcit. De asemenea, eu am început pasul următor (zdrobitul biscuiților) în timp ce sosul era pe foc.

 






 Pentru blat, trebuie să zdrobiți biscuiții. Pentru a face asta puteți folosi un robot de bucătărie, un sucitor sau pistilul de la un mojar (ultima variantă vă ajută să vă eliberați furia și pot să spun că este foarte eficient. Bănuiesc că și a doua varinată vă poate ajuta, dacă aveți suficientă imaginație.).





 După ce ați zdrobit biscuiții puneți 2 linguri (aprox 50g) de zahăr, o jumătate de linguriță de sare și opțional o jumătate de lingurița de scorțișoară.







 Topiți untul în cuptorul cu microunde (1 minut ar trebui să fie suficient dacă untul a fost ținut la temperatura camerei). Puneți untul peste biscuiți și amestecați bine. Turnați amestecul în tavă și cu ajutorul unui pistil sau pahar, apăsați până când aveți un blat uniform și nu mai aveți firimituri răzlețe. Trebuie să fie tare și turtit bine. Apoi puneți tava la frigider.









 

 Dacă nu aveți biscuiți sau ați uitat să cumpărați (mi s-a întâmplat), am o alternativă care merge la fel de bine. Într-un bol puneți aproximativ 350g de făină, 50-70 g de zahăr (și puteți pune și 2 pliculețe de zahăr vanilat pentru aromă), o jumătate de linguriță de sare și opțional o linguriță de scorțișoară. Amestecați bine. Apoi, veți avea nevoie de un pachet de unt, pe care îl tăiați cubulețe și îl puneți peste amestecul de făină (untul trebuie să fie rece). Cu ajutorul mâinilor, începeți să turtiți untul și să îl amestecați cu făina, până când obțineți ceva asemănător firimiturilor de pâine. Turnați amestecul într-o tavă care poate intra la cuptor. Apoi cu ajutorul unui pahar sau un pistil, aplatizați amestecul, până când este tare și uniform. Puneți la cuptor pentru 10-15 minute, până când prinde puțină culoare deasupra. Apoi lăsați să se răcească.

 

 Pentru crema de brânză, puteți folosi cremă de brânză dulce, dacă găsiți, dacă nu, folosiți la fel ca mine, brânză de vaci. Începem prin a face gelatina. Într-o cană vom pune un pliculeț și jumătate de gelatină și îl preparăm conform indicațiilor de pe ambalaj. Adică punem apă peste gelatină și așteptăm aproximativ 10 minute.







Până când se face gelatina, punem brânza într-un bol. O mixăm cu mixerul la viteză mică pentru aproximativ 4-5 minute. După 4-5 minute ar trebui să stea mai lipită și să fie mai cremoasă. Săriți acest pas dacă aveți cremă de brânză. Apoi adăugați zahărul (în care punem 2 pliculețe de zahăr vanilat (16g)) și amestecați pentru 5 minute.








 Adăugați o linguriță de esență de lămâie și jumătate de linguriță de esență de vanilie. Amestecați puțin. Adăugați frișca și mixați până cănd se formează o cremă (eu am mixat aproximativ 5 minute). Gelatina ar trebui să fie gata, deci o vom pune pentru 10-12 secunde în cuptorul cu microunde. Nu o lăsați mai mult, se arde ușor. Punem gelatina peste cremă și mai amestecăm 2-3 minute. Punem un vârf de cuțit de sare și mai amestecăm puțin.








 

 Scoatem blatul de biscuiți din frigider (sau așteptăm până când s-a răcit suficent cel făcut la cuptor) și turnăm crema de brânză peste. Nivelăm cu ajutorul unei linguri. Dacă s-au murdărit marginile tăvii, stergem cu ajutorul unui servețel. Punem la frigider pentru o oră.

 






 După o oră, sosul de fructe ar trebui să fie răcit. Într-o cană punem un plculeț și jumătate de gelatină și aproximativ 100-150 ml de apă, amestecăm și o lăsăm zece minute. Eu am avut niște mure și zmeură proaspete și am dcorat puțin tortul. După zece minute, punem gelatina pentru 10-12 secunde în cuptorul cu microunde. Turnăm gelatina peste sosul de fructe și amestecam bine. Turnăm sosul peste tort și nivelăm. Punem tortul la frigider. Trebuie lăsat măcar patru ore, deși eu recomand să îl țineți peste noapte.











 

 Sper că v-a plăcut acest articol și că veți încerca și voi, dacă aveți orice întrebare puteți să mă întrebați în comentarii. Vă mulțumesc că ați citit și noi ne revedem cât de curând cu ceva nou!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandări de anime-uri

Sunt nervoasă!

Reteta: Pui cu rosii și mozzarela cu cartofi la cuptor

Rețetă: Paste cu sos Alfredo și pui