Recomandări de anime-uri





 Aș vrea să spun că am un motiv foarte bun pentru care nu am mai postat din august, precum facultatea sau o viață socială, dar nu. După ce mi-am terminat provocare de citit (să citesc 100 de cărți într-un an), am început să mă uit la anime-uri. Pentru că viața mea socială era prea bogată înainte, m-am decis să o îmbogățesc și mai tare și să refuz să îmi părăsesc casa. Glumesc. Parțial. 

 Am vrut să încep de ceva timp să mă uit la anime-uri (mi-au fost promise povești foarte interesante), dar am tot amânat. Există atât de multe anime-uri și comunitatea e atât de intimidantă, încât nu am avut habar cu ce să încep. Din fericire, am o prietenă care se uită de câțiva ani și mi-a recomandat ea unul, pe care am făcut greșeala să îl încep la ora 10 seara, doar ca să mă uit la telefon după „câteva” minute și să văd că e ora 3 dimineața și eu am curs de la 8. Am zero regrete. 

 Au trecut câteva luni de când am văzut primul meu anime, dar a trebuit să fac o pauză de la ele pentru că, din păcate, chiar am o viață în afara casei și a trebuit să învăț pentru examenele parțiale. După ce am terminat cu examenele și au trecut și sărbătorile, am început să îmi caut altele. A fost o lună și ceva de atunci și am văzut peste 40 de anime-uri și m-am gândit să vă recomand și vouă câteva. 

 1. Dororo 
 
 L-am terminat în urmă cu câteva zile și încă îmi vine să plâng de fiecare dată când mă gândesc la poveste. Am vorbit despre acest anime cu fiecare persoană care a avut tupeul să mă întrebe "ce fac" săptămâna asta. Anime-ul spune povestea unui băiat care se naște fără piele, ochi, nas, urechi, membre și fără simțuri, după ce tatăl său face o înțelegere cu niște demoni să le ofere orice în schimbul prosperității pământului pe care îl are în grijă. Demonii aleg să mănânce copilul. În ciuda condiției în care se naște, băiatul supraviețuiește, dar este abandonat de familie, care îl dau pe băiat unei moașe să îl omoare. Când femeia vede că băiatul respiră și încearcă să lupte pentru viața lui, nu îl poate ucide și îl pune într-o barcă și îi dă drumul pe râu. Din fericire, acesta este găsit de un bărbat care îl adoptă și se decide să îl crească. Bărbatul se ocupă cu confecționarea de proteze și îi construiește băiatului, pe care îl numește Hyakkimaru, un corp nou. La 16 ani de când a fost găsit, Hyakkimaru pleacă și ajunge să se întâlnească cu un copil pe nume Dororo, care se decide să aibă grijă de Hyakkimaru, după ce este salvat de acesta. Tot acum, Hyakkimaru își dă seama că atunci când omoară un demon, are posibilitatea să își recupereze o parte a corpului care i-a fost luată la naștere. Astfel cei doi prieteni pornesc într-o aventură menită să îl ajute pe Hyakkimaru să își recupereze corpul, dar călătoria lor nu va fi una ușoară, mai ales atunci când toată lumea e împotriva lor; de la familia de mult pierdută a lui Hyakkimaru, la demoni, la oamenii pe care îi întâlnesc, până chiar și la pământul pe care călătoresc. Deși nu poate vedea, auzi sau simți, Hyakkimaru "vede" sufletul lucrurilor vii și în funcție de culoare, își dă seama de natura lor. Acțiunea se petrece într-o perioadă tensionată din istoria Japoniei, adică perioada Sengoku, unde Japonia e răvășită de războaie, tulburări sociale și intrigi politice. 

  Eu am văzut versiunea anime-ul din 2019 și am iubit fiecare moment care mi-a făcut sufletul să plângă. Pe lângă acestea versiune, mai există una din 1969, pe care nu am văzut-o, dar pare destul de diferită. Ambele sunt inspirate din manga-ul cu același nume, Dororo, început în 1967. Pe lângă acest manga, mai există unul mai nou, numit "The legend of Dororo and Hyakkimaru", pe care vreau să îl cumpăr la prima ocazie. Eu vă recomand din tot sufletul acest anime, efectiv 2 zile nu m-am putut dezlipi de ecran. 

 M-a captivat într-un mod în care nu a reușit să mă captiveze nimic în ultimul timp. Are doar 24 de episoade, este finalizat, fiecare episod are in jur de 20 de minute. Melodia de la intro a fost pe repeat la mine în casă în ultimele zile și m-am trezit în mai multe zile plângând (adică la ore random noaptea, pentru că visam) sau cu lacrimi în ochi când îmi aduceam aminte de poveste. Uneori mă întreb cât e acceptabil să împărtășesc pe internet și dacă zic prea mult. Eh, nu o să știu niciodată. 

 2. Kakuriyo no Yadomeshi

 Dacă celălalt m-a făcut să plâng, acesta mi-a liniștit sufletul și a vindecat o parte din mine. Anime-ul spune povestea lui Aoi, o fată care a fost abandonată de mama ei când era mică din cauză că poseda abilitatea de a vedea ayakashi (spirite în cultura japoneză). Aceasta este luată în grija bunicului ei, care o învață să gătească ca o metodă prin care să protejeze de ayakashi. Acesta are aceași abilitate ca Aoi și susține că singurul mod prin care spiritele nu vor fi tentate să o mănânce pe Aoi, este dacă aceasta le poate găti ceva atât de bun încât acestea să fie mulțumite. După moartea bunicului ei, Aoi este răpită și transportată în Tărâmul ascuns (Hidden realm), de un ayakashi cunoscut ca Oodanna care susține că fata a fost lăsată drept daună colaterală de către bunicul ei, dacă acesta nu își poate plăti datoria pe care o are față de hanul pe care îl conduce Oodanna. Din cauză că bunicul ei nu a reușit să își plătească datoria, Aoi este obligată să se căsătorească cu Oodanna, dar fata nu este pregătită să renunțe așa de ușor și insistă să fie lăsată să plătească ea datoria bunicului ei. Astfel Aoi începe să caute un job, ajungând să își deschidă un mic restaurant cu ajutorul lui Ginji, o vulpe cu 9 cozi. 

 Povestea e foarte drăguță și interesantă și am iubit fiecare moment. Nu știu cât de bun e rezumatul meu sau cât de convingător, dar e foarte greu să explic acțiunea în română când eu știu termenii în engleză sau japoneză și nu prea au echivalent în română. Bineînțeles, sunteți liberi să căutați mai multe informații online și chiar să vizionați trailer-ul înainte să vă uitați la anime. 
 
 Acest anime are 26 de episoade, fiecare în jur de 20 de minute și nu este terminat. Anime-ul are la bază o nuvelă grafică cu același nume din care am și eu un volum. Îmi place foarte mult atmosfera din anime și design-ul personajelor. 

 3. Moriarty the Patriot

 Sherlock Holmes repovestit din perspectiva inamicul său numărul 1, James Moriarty. Mai trebuie să zic altceva?! Într-o țară coruptă, unde clasa socială dictează tot, aristocrația trăiește bine, în timp ce oamenii de rând mor pe la colțuri de stradă, neavând posibilitatea să urce în statut sau să își schimbe situația. Profesorul William James Moriarty, trăiește ca un nobil, dar în secret plănuiește să se folosească de locul lui în societate, ca să distrugă structura societății britanice și să construiască o lume nouă, care să ofere șanse egale tuturor. Ajutat de frații săi, Louis James Moriarty și Albert James Moriarty, cei trei vor face orice să își ducă planul la bun sfârșit. William e un geniu și fiecare lucru pe care îl face e plănuit cu grijă, dar ce se întâmplă când un om cu un intelect asemănător începe să cerceteze vestitul lord al crimelor? Ce se întâmplă când faimosul Sherlock Holmes este pus față în față cu misterul vieții lui?

 Nu am citit Sherlock Holmes, dar anime-ul ăsta m-a facut foarte curioasă și poate îi voi da o șansă. Anime-ul are 24 de episoade, fiecare de aproximativ 20 de minute și încă nu este finalizat. Deși povestea principală este finalizată, manga-ul care stă la baza anime-ului continuă. În momentul actual manga-ul are 19 volume (din care am reușit să îmi cumpăr doar 10 *lacrimă*). 

 Mi-a plăcut foarte mult povestea și m-a pus pe gânduri. Istoria chiar se repetă la nesfârșit. Sistem corupt, după sistem corupt, revoluție, după revoluție, doar ca să se repete totul din nou, pe o altă scenă, cu alți actori, dar aceași poveste. Vă recomand să îi dați o șansă, e foarte interesant, are momente emoționante, unele amuzante și unele chiar triste. Și melodia din intro e 10/10. 

 4. Shonen maid 

 Și premiul pentru anime-ul pe care l-am văzut de cele mai multe ori merge spre... Mă uit la anime-uri de o lună jumătate și am reînceput anime-ul ăsta de trei ori. Nu l-am terminat de trei ori, dar l-am început de trei ori. E comfort show-ul meu. Mă relaxează, îmi umple sufletul de bucurie și mă face să mă simt bine. E un anime pur și simplu adorabil și îmi doresc să îl salvez definitiv în creierul meu.

 Anime-ul spune povestea lui Chihiro, un băiat de 11 ani, care după moartea mamei lui este adoptat de unchiul său, Madoka. Deși Madoka îi oferă tot ce și-ar putea dori, Chihiro refuză să primească lucruri de-a gata, astfel cei doi fiind nevoiți să ajungă la un compromis. Chihiro, care e obsedat de curățenie (în sensul că e pasiunea lui numărul 1...pe când alți băieți de vârsta lui sunt fericiți când se joacă jocuri video, Chihiro e cel mai fericit când poate să facă curat), va face curat prin casă și va găti, în schimbul ajutorului oferit de Madoka. Anime-ul prezintă viața de zi cu zi a lui Chihiro și cum se adaptează acesta la noul său job, cum se confruntă cu sentimentele referitoare la moartea mamei sale, cum reușește să jongleze cu școala, prietenii și responsabilitățile sale și bineînțeles pe viața lui în noua sa familie. Deși Chihiro îl ține la distanță pe Madoka, încetul cu încetul cei doi încep să se comporte ca o familie. 

 Sunt sigură că acest anime nu va fi pentru toată lumea, dar aș fi simțit că articolul nu este complet dacă nu aș fi pus anime-ul meu preferat. E atât de drăguț și are așa multe momente care pur și simplu mi-au încălzit sufletul. Anime-ul are 12 episoade, de aproximativ 20 de minute și nu este finalizat. Pe lângă anime, avem bineînțeles și o serie de manga-uri pe care mi le doresc din toată inima și abia aștept să mi le pot cumpăra. 

 5. The royal tutor

  Ultimul anime despre care voi vorbi în acest articol și probabil unul dintre favoritele mele. Anime-ul spune povestea lui Heine, un profesor genial, care primește o misiune foarte importantă și la fel de complicată: să transforme cei patru prinți moștenitori, în candidați demni pentru tron. Fiecare prinț are o personalitate unică, iar Heine încearcă să se conecteze cu fiecare dintre ei și să creeze metode adecvate de învățare pentru toți patru. Deși Heine adună informații despre prinți înainte de a-i cunoaște, la scurt timp descoperă că prinții ascund personalități mai profunde decât ce este vizibil la prima vedere. În timp ce fiecare dintre prinți au secretele lor, probabil că nici unul nu ascunde ceva la fel de misterios și întunecat ca profesorul, Heine Wittgenstein. 

 În primul rând, am râs. Anime-ul e amuzant. Apoi, am fost lipită de ecran pentru că era atât de interesant. Apoi, am fost vrăjită de personaje. Toate personajele sunt atât de complexe și fascinante, încât nici nu aș ști de unde să încep să explic. Apoi, am văzut filmul pentru că nu am putut să nu îl văd, pentru că aveam nevoie de puțin mai mult, pentru că anime-ul a fost prea bun și a fost gata prea repede. Apoi, am revăzut primele episoade câteva zile mai târziu pentru că mi s-a făcut dor de personaje. 

 Anime-ul are 12 episoade (din păcate doar 12), fiecare de aproximativ 20 de minute și nu știu dacă este finalizat sau nu. Pe lângă serial, mai este și un film numit "The royal tutor movie", pe care l-am adorat. Bineînțeles avem și manga, pe care da, ați ghicit, le vreau. Nu sunt neapărat obsedată de manga, dar vreau să îmi cumpăr cel puțin câteva volume din manga-urile pe care sunt bazate anime-urile mele preferate. Ca un fel de suvenir, dacă are sens. 


 Ei bine, atât am avut de zis în acest articol. Nu știu când voi posta următorul articol sau dacă va mai exista alt articol, dar vom vedea. Îmi este din ce în ce mai greu să îmi găsesc cuvintele să scriu un articol, dar uneori mi se face dor și am și suficientă motivație să scriu unul. Până data viitoare, vă doresc doar lucruri bune și sper că veți încerca și voi să vă uitați la anime-uri, pentru că merită.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sunt nervoasă!

Reteta: Pui cu rosii și mozzarela cu cartofi la cuptor

Rețetă: Cheesecake cu fructe de pădure

Rețetă: Paste cu sos Alfredo și pui