Rețetă: Paste cu sos Alfredo și pui





  După foarte, foarte mult timp, m-am reîntors cu o rețetă. Yey! Nu intenționam asta, doar că aveam niște timp liber și îmi era foame și aveam telefonul cu mine în bucatărie și am zis, de ce nu? Deci rețetă de paste cu sos Alfredo (puiul e opțional). Pastele astea mă fac foarte tristă, nu întrebați de ce. Dar sunt așa de bune și ușor de făcut, deci aveți aici rețeta.


Ingrediente

Smăntănă de gătit, caș, mozzarela, paste, unt. 


Pui



300 ml smântână de gatit (cea din imagine e super)
150 g brânza (eu am pus 100 g caș și 50 g mozzarela)
100 g unt
paste (la alegere)
300-350 g pui
Condimenete: sare, piper, boia, chili, scorțișoară, curcuma, praf de usturoi, oregano, busuioc, pătrunjel uscat
2-3 căței de usturoi (2 mai mari sau 3 mai mici)
ulei


Vom începe cu puiul, pe care îl spălăm, apoi îl tăiem cubulețe.





Amestecăm condimentele pentru pui. Avem o linguriță de sare, jumătate de linguriță piper, o linguriță boia, jumătate linguriță scorțisoară, o linguriță praf de usturoi, o jumătate linguriță curcuma și amestecăm. Eu am pus și puțin chili, dar acesta e opțional.

sare

piper

Boia (si chili) 

scorțișoară 

praf de usturoi

curcuma




Punem 6 lingurițe de ulei peste pui, apoi punem amestecul de condimente și amestecăm. Puteți să pune-ți și o linguriță de zeamă de lămâie peste și să amestecați, îi dă o aromă bună. Apoi puteți să îl lăsati puțin la frigider sau să îl pune-ți direct în tigaie.



ulei

Mix de condimete. Eu l-am pus pe tot, dar mai scădeți din doze, dacă vi se pare prea mult.





Îl lăsăm până se rumenește (amestecați în el din când în când).


Apoi îl tragem de o parte.



Până puiul se gătește punem apa pentru paste la fier. E foarte important să punem multă sare. Eu am pus șase lingurițe. (Vă rog nu puneți ulei în apa, dacă amestecati din cănd în când în paste nu se vor lipi una de cealata. Eu nu am pus niciodată ulei și chiar nu mi se lipesc, niciodată nu s-au lipit. Dar uleiul le face uleioase, iar sosul este deja foarte gras și nu este o combinație bună, deci vă rog, nu puneți ulei în apa. Mulțumesc.) Când apa a fiert punem pastele și le gătim conform indicațiilor de pe ambalaj. Eu am folosit spaghete, rețeta originală ar fi cu paste Fettuccine, dar mie nu îmi prea plac. Am încercat și cu pate Fettuccine, prima dată, apoi am încercat cu paste în forma de fundițe, iar acum cu spaghete. Fundițle au mers cel mai bine, cred. 

Nu uitați, multă sare, zero ulei. 





Până puiul se gătește și apa fierbe, radem cașcavalul.

Eu am pus peste mozzarela care era deja rasă.



Apoi tăiem untul cubulețe.

Aparent am uitat să fac o poză la untul tăiat cubulețe. Pe scurt tăiați untul in bucăti mai mici. 



Eu am pus smântâna de gătit într-un vas pentru a fi mai ușor de pus în cratiță după.



Curățăm usturoiul și îl tăiem cubulețe. Eu îl zdrobesc în mojar, deci tot ce trebuie să fac este să îl tai și apoi să îl zdrobesc, dar dacă nu aveți mojar, tocați-l până e mărunt.


Trebuie să fie destul de mărunt, deci loviți-l până il doare. Dacă ajută, vă puteți imagina că e cineva de care nu
vă place. Pe mine mă ajută.



Într-un văsuț amestecăm condimentele pentru sos. O lingurița de sare, jumătate de linguriță de piper, o linguriță oregano, o linguriță busuioc, o jumătate de linguriță de pătrunjel uscat.

sare

piper

busuioc

oregano

pătrunjel



Pentru sos (Atenție! Se gătește la foc foarte, foarte mic), punem untul în cratiță și îl lăsăm puțin să se topească (nu complet), apoi adăugăm smântâna de gătit și amestecăm pentru 1-2 minute.


Când e așa, putem adăuga smântâna.

Amestecăm.




Apoi punem usturoiul zdrobit în mojar (sau tăiat mărunt) și mixul de condimente pentru sos și amestecăm. Ametecam continuu pentru 1-2 minute.





Apoi adăugăm cașcavalul și mozzarela și amestecăm. De obicei se folosește parmezan, dar mie nu îmi prea place parmezanul, iar după ce am făcut rețeta de trei ori am ajuns la concluzia că cel mai bine merge cu mozzarela. Dar puteți pune ce tip de caș/brânză doriți. Amestecăm până când se topește cașul. Nu îl lăsați mai mult decăt necesar pe foc, se poate tăia foarte ușor.



Ce frumos.




De obicei, pastele ar trebui să se amestece cu sosul, dar aici nu merge, am încercat și nu e o idee bună. E adevărat că toate imaginile pe care le-am găsit cu pastele astea au sosul deasupra, deci nu știu de ce am vrut eu să le amestec. Contiunăm. Punem pastele într-o farfurie adâncă.




Punem sos deasupra.




Puenm niște pui deasupra.




Ies aproximativ 3 porții mari sau 5 mai mici.

Poftă bună!



Sper că v-a plăcut rețeta, vă mulțumesc că ați citit și noi ne revedem cât de curând cu ceva nou. Vă urez o zi/seară, cât mai frumoasă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandări de anime-uri

Sunt nervoasă!

Reteta: Pui cu rosii și mozzarela cu cartofi la cuptor

Rețetă: Cheesecake cu fructe de pădure