Rețetă: Paste cu sos Alfredo și pui
După
foarte, foarte mult timp, m-am reîntors cu o rețetă. Yey! Nu
intenționam asta, doar că aveam niște timp liber și îmi era
foame și aveam telefonul cu mine în bucatărie și am zis, de ce
nu? Deci rețetă de paste cu sos Alfredo (puiul e opțional).
Pastele astea mă fac foarte tristă, nu întrebați de ce. Dar sunt
așa de bune și ușor de făcut, deci aveți aici rețeta.
Ingrediente
Smăntănă de gătit, caș, mozzarela, paste, unt. |
Pui |
300
ml smântână de gatit (cea din imagine e super)
150
g brânza (eu am pus 100 g caș și 50 g mozzarela)
100
g unt
paste (la alegere)
300-350
g pui
Condimenete:
sare, piper, boia, chili, scorțișoară, curcuma, praf de usturoi,
oregano, busuioc, pătrunjel uscat
2-3
căței de usturoi (2 mai mari sau 3 mai mici)
ulei
Vom
începe cu puiul, pe care îl spălăm, apoi îl tăiem cubulețe.
Amestecăm
condimentele pentru pui. Avem o linguriță de sare, jumătate de
linguriță piper, o linguriță boia, jumătate linguriță
scorțisoară, o linguriță praf de usturoi, o jumătate linguriță
curcuma și amestecăm. Eu am pus și puțin chili, dar acesta e
opțional.
sare |
piper |
Boia (si chili) |
scorțișoară |
praf de usturoi |
curcuma |
Punem
6 lingurițe de ulei peste pui, apoi punem amestecul de condimente și
amestecăm. Puteți să pune-ți și o linguriță de zeamă de
lămâie peste și să amestecați, îi dă o aromă bună. Apoi
puteți să îl lăsati puțin la frigider sau să îl pune-ți
direct în tigaie.
ulei |
Mix de condimete. Eu l-am pus pe tot, dar mai scădeți din doze, dacă vi se pare prea mult. |
Îl
lăsăm până se rumenește (amestecați în el din când în când).
Apoi îl tragem de o parte. |
Până
puiul se gătește punem apa pentru paste la fier. E
foarte important să punem multă sare. Eu am pus șase lingurițe.
(Vă rog nu puneți ulei în apa, dacă amestecati din cănd în
când în paste nu se vor lipi una de cealata. Eu nu am pus niciodată
ulei și chiar nu mi se lipesc, niciodată nu s-au lipit. Dar uleiul
le face uleioase, iar sosul este deja foarte gras și nu este o
combinație bună, deci vă rog, nu puneți ulei în apa.
Mulțumesc.)
Când apa a fiert punem pastele și le gătim conform indicațiilor
de pe ambalaj. Eu
am folosit spaghete, rețeta originală ar fi cu paste Fettuccine,
dar mie nu îmi prea plac. Am încercat și cu pate Fettuccine, prima
dată, apoi am încercat cu paste în forma de fundițe, iar acum cu
spaghete. Fundițle au mers cel mai bine, cred.
Nu uitați, multă sare, zero ulei. |
Până
puiul se gătește și apa fierbe, radem cașcavalul.
Eu am pus peste mozzarela care era deja rasă. |
Apoi
tăiem untul cubulețe.
Aparent am uitat să fac o poză la untul tăiat cubulețe. Pe scurt tăiați untul in bucăti mai mici. |
Eu
am pus smântâna de gătit într-un vas pentru a fi mai ușor de pus
în cratiță după.
Curățăm
usturoiul și îl tăiem cubulețe. Eu îl zdrobesc în mojar, deci
tot ce trebuie să fac este să îl tai și apoi să îl zdrobesc,
dar dacă nu aveți mojar, tocați-l până e mărunt.
Trebuie să fie destul de mărunt, deci loviți-l până il doare. Dacă ajută, vă puteți imagina că e cineva de care nu vă place. Pe mine mă ajută. |
Într-un
văsuț amestecăm condimentele pentru sos. O lingurița de sare,
jumătate de linguriță de piper, o linguriță oregano, o linguriță
busuioc, o jumătate de linguriță de pătrunjel uscat.
sare |
piper |
busuioc |
oregano |
pătrunjel |
Pentru
sos (Atenție! Se gătește la foc foarte, foarte mic), punem untul
în cratiță și îl lăsăm puțin să se topească (nu complet),
apoi adăugăm smântâna de gătit și amestecăm pentru 1-2 minute.
Când e așa, putem adăuga smântâna. |
Amestecăm. |
Apoi
punem usturoiul zdrobit în mojar (sau tăiat mărunt) și mixul de
condimente pentru sos și amestecăm. Ametecam continuu pentru 1-2
minute.
Apoi
adăugăm cașcavalul și mozzarela și amestecăm. De obicei se
folosește parmezan, dar mie nu îmi prea place parmezanul, iar după
ce am făcut rețeta de trei ori am ajuns la concluzia că cel mai
bine merge cu mozzarela. Dar puteți pune ce tip de caș/brânză doriți.
Amestecăm până când se topește cașul. Nu îl lăsați mai mult
decăt necesar pe foc, se poate tăia foarte ușor.
Ce frumos. |
De
obicei, pastele ar trebui să se amestece cu sosul, dar aici nu
merge, am încercat și nu e o idee bună. E adevărat că toate
imaginile pe care le-am găsit cu pastele astea au sosul deasupra,
deci
nu știu de ce am vrut eu să le amestec. Contiunăm. Punem pastele
într-o farfurie adâncă.
Punem
sos deasupra.
Puenm
niște pui deasupra.
Ies
aproximativ 3 porții mari sau 5 mai mici.
Poftă bună! |
Sper
că v-a plăcut rețeta, vă mulțumesc că ați citit și noi ne
revedem cât de curând cu ceva nou. Vă urez o zi/seară, cât mai
frumoasă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu