Rețetă: Noodles cu pui și legume
Nu am
mai pus o rețetă de foarte mult timp, știu. În timp ce ador să gătesc, mi se
pare foarte greu să explic altor persoane ce trebuie să facă. Pentru mine
gătitul este foarte mult bazat pe simțuri și vine natural, iar când scriu un
articol trebuie să dau cantități și durate de timp și urăsc să fac asta. Din această
cauză am evitat acest tip de articol în ultimii doi ani, dar am zis să îi mai
dau o șansă. Hai să vedem ce iese.
Ingrediente:
500 g piept de pui
500 g ciperci
2 cepe medii (sau 1 mare)
2 morcovi mari
200 g ardei gras
250 g noodles
40 g susan
2 lingurițe ulei susan
Condimente pui:
1 linguriță sare
1 ligură praf de usturoi
1 linguriță boia
Jumătate liguriță piper
Jumătate linguriță ghimbir
Vârf linguriță chili (opțional)
1 linguriță praf de ceapă (sau granule)
4 linguri de ulei
Pentru sos:
50 g unt
2 linguri zahăr
2 linguri miere
3-4 linguri sos de soia
1 linguriță ulei de chili (opțional)
Jumătate linguriță ghimbir
1 linguriță praf de usturoi
Mod de preparare:
Începem prin a curăța puiul (tăiem grăsimea dacă este cazul), apoi îl tăiem cubulețe. Îl punem într-un bol și adăugăm 4 linguri de ulei de floarea soarelui.
Separat amestecăm condimentele pentru pui:1
linguriță sare,1 ligură praf de usturoi, 1 linguriță boia, jumătate liguriță
piper, jumătate linguriță ghimbir, un vârf linguriță chili (opțional), 1
linguriță praf de ceapă (sau granule).
Din amestecul de condimente adăugam după gust
peste pui. Mie îmi place mai condimentat, deci adaug tot amestecul obținut. Dacă
îl vreți mai puțin condimentat, adăugați doar o lingură sau jumătate din
cantitate. Apoi amestecați.
Punem
tigaia pe foc, fără ulei (am pus ulei pe pui deja și este suficeint) și o lăsăm
să se încălzească puțin, apoi punem puiul și îl lăsăm la prăjit, amestecând din
când în când. După cum am zis mai sus, urăsc să dau durate exacte, deci îl
prăjiți atât cât vă place vouă. Eu îl prefer prăjit tare, până prinde culoare,
deci îl las mai mult. Când puiul este gata îl punem într-un bol.
În timp
ce puiul se prăjește, curățăm și tăiem legumele. În poze puteți vedea cum le-am
tăiat eu, dar voi puteți să le tăiați și altfel, dacă nu vă plac așa. Nu uitați,
gătiți pentru voi, deci simțiți-vă liberi să modificați lucruri pentru a face
mâncarea pe gustul vostru.
După ce
puiul s-a prăjit și l-am mutat într-un bol, în tigaia în care l-am prăjit mai
punem puțin ulei și apoi adăugăm legumele (mai puțin ciupercile pe care le vom
adăuga puțin mai târziu) și le lăsăm să se călească, la foc mic.
Până
când se gătesc legumele, pregătim sosul. Într-o cratiță punem untul, pe care îl
lăsăm puțin să se topească, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere, 3-4 linguri
sos de soia și amestecăm. Apoi punem jumătate linguriță de ghimbir, o linguriță
praf de usturoi și ulei de chili (sau chili) după gust. Mâncarea asiatică este
în general mai picantă, dar dacă nu vă place picant sau nu puteți mânca picant,
puteți sări complet uleiul de chili. Lăsăm sosul până își schimbă culoarea și
face spumă (băuiesc că începe să fiarbă, aprox 5 minute). Apoi stingem focul și îl dăm de o parte.
Așa arată sosul când este gata. |
Peste legume
adăugăm și ciupercile și amestecăm. Adăugăm puțină sare și amestecăm. Eu am mai
adăugat niște praf de usturoi, dar este opțional.
Până
când legumele se gătesc, punem apă la fiert. Când apa a fiert, punem tăiețeii
și îi gătim conform instrucțiunilor, deși trebuie să ne asigurăm că sunt al
dente, deci eventual îi lăsați cu 1-2 minute mai puțin decât scrie în instrucțiuni.
Până se
fierb tăiețeii, prăjim susanul (fără ulei). Aveți mare grijă, se poate arde
foarte ușor, deci stați cu ochii pe el, amestecând des. Când este gata (a prins
puțină culoare), mutați-l într-un bol.
Așa ar trebui să arate susanul când este gata. |
Când
legumele sunt gătite, punem puiul peste ele și amestecăm. Apoi punem sosul și
amestecăm. Apoi punem susanul prăjit și amestecăm. La final, punem 2 lingurițe
de ulei de susan și amestecăm.
Când
tăiețeii sunt fierți, îi scurgem și îi punem în tigaia cu legumele, carnea și
sosul. Amestecăm bine și gătim amestecul pentru 3-4 minute, apoi oprim focul și
ta da! Punem pe o farfurie și mâncăm.
Poftă bună!!! |
Este o
rețetă destul de ușoară și foarte gustoasă, o recomand cu drag. Sper că
instrucțiunile sunt clare, dar dacă aveți întrebări, puteți să le scrieți în
comentarii și voi încerca să clarific. Ies 4-5 porții destul de mari.
Mulțumesc
că ați citit, sper că v-a plăcut, sper să încercați și voi rețeta, iar noi ne
revedem cât de curând cu ceva nou!
Desi este 9 dimineata, mi s-a facut foame... oare de ce?
RăspundețiȘtergere