Rețetă: Noodles cu pui și legume

 



 Nu am mai pus o rețetă de foarte mult timp, știu. În timp ce ador să gătesc, mi se pare foarte greu să explic altor persoane ce trebuie să facă. Pentru mine gătitul este foarte mult bazat pe simțuri și vine natural, iar când scriu un articol trebuie să dau cantități și durate de timp și urăsc să fac asta. Din această cauză am evitat acest tip de articol în ultimii doi ani, dar am zis să îi mai dau o șansă. Hai să vedem ce iese.

 

Ingrediente:

 

500 g piept de pui

500 g ciperci

2 cepe medii (sau 1 mare)

2 morcovi mari

200 g ardei gras

250 g noodles

40 g susan

2 lingurițe ulei susan



 

Condimente pui:

 

1 linguriță sare

1 ligură praf de usturoi

1 linguriță boia

Jumătate liguriță piper

Jumătate linguriță ghimbir

Vârf linguriță chili (opțional)

1 linguriță praf de ceapă (sau granule)

4 linguri de ulei

 

Pentru sos:

50 g unt

2 linguri zahăr

2 linguri miere

3-4 linguri sos de soia

1 linguriță ulei de chili (opțional)

Jumătate linguriță ghimbir

1 linguriță praf de usturoi

 

Mod de preparare:

 Începem prin a curăța puiul (tăiem grăsimea dacă este cazul), apoi îl tăiem cubulețe. Îl punem într-un bol și adăugăm 4 linguri de ulei de floarea soarelui.






Separat amestecăm condimentele pentru pui:1 linguriță sare,1 ligură praf de usturoi, 1 linguriță boia, jumătate liguriță piper, jumătate linguriță ghimbir, un vârf linguriță chili (opțional), 1 linguriță praf de ceapă (sau granule).





Din amestecul de condimente adăugam după gust peste pui. Mie îmi place mai condimentat, deci adaug tot amestecul obținut. Dacă îl vreți mai puțin condimentat, adăugați doar o lingură sau jumătate din cantitate. Apoi amestecați.





 Punem tigaia pe foc, fără ulei (am pus ulei pe pui deja și este suficeint) și o lăsăm să se încălzească puțin, apoi punem puiul și îl lăsăm la prăjit, amestecând din când în când. După cum am zis mai sus, urăsc să dau durate exacte, deci îl prăjiți atât cât vă place vouă. Eu îl prefer prăjit tare, până prinde culoare, deci îl las mai mult. Când puiul este gata îl punem într-un bol.






 În timp ce puiul se prăjește, curățăm și tăiem legumele. În poze puteți vedea cum le-am tăiat eu, dar voi puteți să le tăiați și altfel, dacă nu vă plac așa. Nu uitați, gătiți pentru voi, deci simțiți-vă liberi să modificați lucruri pentru a face mâncarea pe gustul vostru.





 După ce puiul s-a prăjit și l-am mutat într-un bol, în tigaia în care l-am prăjit mai punem puțin ulei și apoi adăugăm legumele (mai puțin ciupercile pe care le vom adăuga puțin mai târziu) și le lăsăm să se călească, la foc mic.




 Până când se gătesc legumele, pregătim sosul. Într-o cratiță punem untul, pe care îl lăsăm puțin să se topească, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de miere, 3-4 linguri sos de soia și amestecăm. Apoi punem jumătate linguriță de ghimbir, o linguriță praf de usturoi și ulei de chili (sau chili) după gust. Mâncarea asiatică este în general mai picantă, dar dacă nu vă place picant sau nu puteți mânca picant, puteți sări complet uleiul de chili. Lăsăm sosul până își schimbă culoarea și face spumă (băuiesc că începe să fiarbă, aprox 5 minute).  Apoi stingem focul și îl dăm de o parte.







Așa arată sosul când este gata.

 Peste legume adăugăm și ciupercile și amestecăm. Adăugăm puțină sare și amestecăm. Eu am mai adăugat niște praf de usturoi, dar este opțional.




 Până când legumele se gătesc, punem apă la fiert. Când apa a fiert, punem tăiețeii și îi gătim conform instrucțiunilor, deși trebuie să ne asigurăm că sunt al dente, deci eventual îi lăsați cu 1-2 minute mai puțin decât scrie în instrucțiuni.






 Până se fierb tăiețeii, prăjim susanul (fără ulei). Aveți mare grijă, se poate arde foarte ușor, deci stați cu ochii pe el, amestecând des. Când este gata (a prins puțină culoare), mutați-l într-un bol.




Așa ar trebui să arate susanul când este gata.

 Când legumele sunt gătite, punem puiul peste ele și amestecăm. Apoi punem sosul și amestecăm. Apoi punem susanul prăjit și amestecăm. La final, punem 2 lingurițe de ulei de susan și amestecăm.








 Când tăiețeii sunt fierți, îi scurgem și îi punem în tigaia cu legumele, carnea și sosul. Amestecăm bine și gătim amestecul pentru 3-4 minute, apoi oprim focul și ta da! Punem pe o farfurie și mâncăm.





Poftă bună!!!



 Este o rețetă destul de ușoară și foarte gustoasă, o recomand cu drag. Sper că instrucțiunile sunt clare, dar dacă aveți întrebări, puteți să le scrieți în comentarii și voi încerca să clarific. Ies 4-5 porții destul de mari.

 Mulțumesc că ați citit, sper că v-a plăcut, sper să încercați și voi rețeta, iar noi ne revedem cât de curând cu ceva nou!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Recomandări de anime-uri

Sunt nervoasă!

Reteta: Pui cu rosii și mozzarela cu cartofi la cuptor

Rețetă: Cheesecake cu fructe de pădure

Rețetă: Paste cu sos Alfredo și pui